Dessverre har VillMynt avviklet som bedrift og selger ikke lenger klær, sko, servise eller gjennbruk. Jeg takker for alle som har fulgt meg og heiet på meg, men mot slutten av 2018 måtte jeg innse at mitt "hjerte-prosjekt" ikke lot seg drive som butikk likevel. Ihvertfall ikke akkurat nå. Kanskje tar jeg opp tråden senere i livet, men enn så lenge er det som ligger skrevet her et prøvd forsøk og en ev fremtidig drøm :) 
Noe av kunsten min og bildene mine kan kjøpes på bestilling da jeg fremdeles driver med kunst som hobby

 

Men les gjerne litt om det som er "hjerte" bak VillMynt <3

VELKOMMEN TIL VILLMYNT!

VillMynt er en plass hvor du kan handle varer som representerer en verdi utover prisen du betaler i krone og øre. Vi har alle et ansvar for å ta vare på denne nydelige jordkloden vår, men det krever at vi har hodet med oss og er beviste på våre valg, også innen shopping. Her finner du noe gjenbruk, noe nye varer, noe redesign og selvfølgelig VillMynt’s eget design. Vi streber etter at alle merkevarene du finner hos oss ivaretar samfunnsverdier på en eller flere måter. De produserer på fabrikker med gode, etiske arbeidsforhold, noen med FAIR TRADE-tittel, noen skaper arbeidsplasser for mennesker som ellers ikke hadde hatt arbeid, andre donerer en del av inntekten sin til veldedige formål, de har fokus på miljøvennlig produksjon, samtidig som de leverer produkter av ypperlig design og kvalitet! Vi leter hele tidne etter nye varemerker som tilfredstiller et ller flere av disse punktene.

Få øynene opp for å handle bevisst, og spander de ekstra kronene det koster… for ja, det koster litt ekstra når det skal gjøre på en skikkelig måte!
P.S: til alle dere som fremdeles er litt redd for å handle brukt: ikke vær det da! Det er bare søte, små babyer og barn som har brukt klærne ;) Og alle eventuelle monstrene som befant seg der er uanstt vasket bort i vaskemaskinen!

Under hovedkategoriene i nettbutikken finner du underkategorier som heter "Unike Skatter". Der vil du finne håndlagde produkter sydd og strikket av lokale mini-produsenter. Det vil også være et utvalg av Second Hand produkter, og i denne "skattekisten" kan du virkelig gjøre gode røverkjøp! ENJOY! 

VILLMYNT SIN HISTORIE

"Det var en gang, for ikke så altfor lenge siden, en lykkelig førstegangsmamma som oppdaget en helt ny verden da to små minimennesker kom dalende fra himmelen i storkens tørkle. En i 2012 og den neste i 2014. De hadde fått navnene Viljar og Mynte og snudde opp ned på hverdagen som den lille familien til nå hadde rukket å leve. Som to naive, uberørte og forventningsfulle valper var de klar for alt livet skulle gi og lære dem. Med fortryllende nysgjerrighet for alt som kunne ses på, tas på og smakes på, skulle de gjøre sine nybakte foreldre oppmerksomme på at fra i dag av handler livet om nye og helt andre ting, om utforsking og eventyr, fantasi og magi, oppturer og nedturer, lærdom og ærlig kommunikasjon. De to voksne, litt overveldet av det hele, skulle inn i en helt ny skole – den store komunikasjonsskolen! …."Og her startet eventyret om VillMynt, for som klisjen sier: bilder sier mer enn tusen ord! 

Barn vet mest - om hva barn liker best!

VillMynt er et fargerikt, uttrykksfullt og håndmalt design fra Bergen.

Her handler alt om å la fantasien og kreativiteten slippe til! La det barnslige råde, da dette designet i all sin fargeprakt er ment for smårollingene og det unge sinn! Inspirasjonen er hentet fra hverdagen rundt barn og følelsene de utveksler seg imellom!

Hvert eneste motiv er håndmalt og det ligger alltid et budskap eller en historie bak, og med dette et ønske om å formidle noe mer enn bare et motiv til å pryde veggen.
I tillegg er håpet at VillMynt kan bli en inspirasjon og en påminnelse om hvor viktig det er å ta vare på verdien i å skape noe for hånd, la tanker og ideer komme helt ut i fingerspissene

Som en liten familiebedrift drevet av meg, meg og min sjef (meg), gjøres det meste av prosessen med å reprodusere maleriene mine av mine ansatte (meg og meg). Ved hjelp av utstyr som kan reprodusere kunst på en slik måte at resultatet fremstår så nært originalen som mulig, blir det mulig å levere reproduksjon av bildene som ivaretar følelsen av ekte kunst. Det av trykkarbeid jeg selv ikke kan gjøre utføre, gjøres hos andre Norske produsenter.  Alle kunsttrykkene blir signert for hånd og noen nummereres til et maks anntall. Det er også mulig å få de fleste motivene printet på et litt rimeligere matt fotopapir, da jeg ønsker at bildene skal være tilgjengelig for alle!Ta med deg de gode minnene, resten av livet

Logoen har også en helt spesiell historie. Den startet allerede da jeg var liten. Som barneskolejente var jeg så heldig at jeg hadde en mamma som smurte matpakken min hver dag! Skivene mine ble pakket inn i matpapir, og for å gjøre det litt ekstra koselig å ta matpakken opp av sekken, pleide hun å tegne en blomst og skrive "Ha en fin dag, Malin". Denne blomsten ble min inspirasjon den dagen jeg satt meg ned for å lage en logo.

For meg var blomsten mamma tegnet på matpakken min ett tegn på å ville gjøre noe ekstra for at min dag sullel bli litt ekstra hyggelig. Det er også hva jeg ønsker å oppnå med mine malerier! At andre skal få glede av figurene, fargene og følelsene i bildene hver dag!

Så Takk til mamma, som har vært inspirasjonen til designet av logoen :)

 

Tegninger ble til barenservise

I 2014 startet jeg arbeidet med å utvikle enda et produkt. Jeg hadde lenge hatt en drøm om å lage et barneservise, da hverdagsmagi og historier ofte utveksles rundt middagsbordet. I to år jobbet jeg rundt dette prosjektet og i 2016 lanserte jeg VillMynt barneservise i porselen. Porselen av høy kvalitet, med dekor brent i underglassuren, noe som gjør at farger og glans tåler oppvaskmaskin uten å miste sine kvaliteter. Utforming av de tre delene er også spesielt tilpasset små barnehender. Koppen er liten og lett, og med stort håndtak for ett godt grep.

En skål, et fat og en kopp - til å mette en liten barnekropp!